Coraz więcej tradycyjnych, klasycznych narzędzi zastępowanych zostaje ich nowoczesnymi odpowiednikami. Tak też dzieje się w dziedzinie narzędzi kuchennych. Ewolucję tego typu sprzętów można zaprezentować na przykładzie tradycyjnego tłuczka do ubijania kotletów i bitek mięsnych. Dziś jego nowatorskim odpowiednikiem jest siekacz Victor. To rewelacyjny sprzęt, który łączy w sobie funkcję klasycznego tłuczka i innowacyjnego siekacza. Kotlety i bitki przy jego zastosowaniu są gotowe do smażenia w znacznie krótszym czasie, niż moglibyśmy to sobie wyobrazić.
Wystarczy kilka ruchów ręką
Do tej pory przygotowywanie większej ilości kotletów i bitek było naprawdę ciężkie. Obolałe ręce często były efektem używania tradycyjnego tłuczka. Siekacz Victor nie wymaga już od przygotowującego posiłek użycia tak dużej siły. Wbudowane w niego ostrza o wiele szybciej rozbijają mięso i przerywają wszystkie włókna utrudniające jedzenie. Kotlety i bitki są gotowe do smażenia w krótkim czasie i bez większego wysiłku.